Jaké zvláštnosti má firemní stravování Praha oproti jiným?


V zákoně je jasně dáno, že každý zaměstnanec má nárok během klasické osmihodinové pracovní doby na půlhodinovou přestávku na oběd. Ta se samozřejmě do oněch osmi hodin nepočítá. Také nesmí být zařazena na začátek ani na konec směny.

Jak již její název, pauza na oběd, napovídá, měl by zaměstnanec mít možnost se během této doby najíst. To však není tak jednoduché, jak se zdá, a to ani v Praze, především u pracovníků ve výrobnách.

meal-918639_640

Problém je, že jich může být v jedné směně i dobře přes sto. A pokud by si měl každý z nich ohřívat své jídlo, pak by ona půlhodina rozhodně nestačila. Proto se mnozí zaměstnavatelé rozhodli využít služeb firemního stravování.

Ovšem firemní stravování Praha se poněkud liší od toho, které můžeme mít v jiných městech. Hlavním rozdílem je zde velikost v kombinaci s poněkud obtížnou dopravou. Pokud by například měl převážet jídlo z jednoho konce na druhý, rozhodně by to trvalo delší dobu, a je zde možnost, že by během té doby jídlo vystydlo, především v zimním období.

Proto je nutné, abychom našli firmu, která je k místu, kam chceme jídlo nechávat dodávat, co nejblíže. Tak budeme mít jistotu, že naši zaměstnanci jej budou mít vždy teplé. A není třeba říkat, že spokojený zaměstnanec pracuje podstatně lépe, než nespokojený.

zaměstnanec nabírající si jídlo

Otázkou pak samozřejmě také je, zda se firemní stravování na Praze vůbec vyplatí. Přeci jen, tato služba bude něco stát, a je všeobecně známé, že ceny v Praze nejsou ani zdaleka nejmenší. A ačkoliv si zaměstnanci na tuto službu částečně přispívají, z velké části ji obvykle platí zaměstnavatel. Je tedy jen na něm, aby uvážil, zda se mu to vše skutečně vyplatí.

I kdyby však došel k závěru, že tento způsob dodávání jídla zaměstnancům není až tak výhodný, často se jedná o jedinou možnost. Proto je třeba vyhledat co nejvhodnější firmu, která nám tuto službu poskytne. Jen tak budou totiž všichni spokojeni. A o to jde v tomto případě v první řadě.